Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/3/b/vitalhealth.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/3/b/vitalhealth.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/3/b/vitalhealth.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Vital Health | Fördjupning

Fördjupning

Kalorier och socker

Vitals produkter innehåller minimalt med naturligt fruktsocker och av typen sorbitol (ej Multiberries & Fruits) som finns i naturligt i små mängder i många frukter och bär. Sorbitol har ett lågt GI på ca 14 (i jämförelse med ex björksocker som ligger på ca 18). Frukt och bär ger generellt sett mycket näring i förhållande till mängd kalorier. Kalorimängden i förhållande till vitamininnehåll i våra produkter är extremt liten.

Kalorier per shot

• D+ Premium ca 9 kcal

• Multiberry & Fruits ca 12 kcal

• Multiboost ca 25 kcal

Vad är extrakt?

I de allra flesta medicinska studier som görs på vegetabilier använder man sig av standardiserade extrakt. En frukt består exempelvis till störst procent av vatten. Avlägsnas det så får man ett pulver. I detta pulver finns ämnen man vill ta bort och specifika ämnen (ex antocyaniner i blå bär) som man vill kunna lova en viss mängd av. På så vis får man en garanti och koncentration av vissa ämnen i bäret utan att behöva skala bort allt annat. Det blir inte som medicin men heller inte riktigt som mat.